HET MICROBIOOM VAN DE MOND
défenses naturelles

Het Microbioom
van de mond

Het microbioomvan de mond

WE ZIJN EEN THUISBASIS VOOR EEN ENORME HOEVEELHEID MICROBEN

Ons lichaam bevat miljoenen bacteriën, die gezamenlijk bekend staan als het microbioom.3,4 Gedurende de menselijk ontwikkeling, zijn mensen en bacteriën een voor beiden bevorderlijke symbiotische relatie gaan vormen1, 5, die essentieel is voor de menselijke gezondheid.6

WE ZIJN EEN THUISBASIS VOOR EEN ENORME HOEVEELHEID MICROBEN

HET MODERNE LEVEN KAN DE NATUURLIJKE BALANS VAN DE MOND VERSTOREN

De samenstelling van het microbioom in de mond is verbazingwekkend stabiel. Er zijn echter een aantal factoren die kunnen leiden tot een groter aandeel van bacteriën die gerelateerd zijn aan aandoeningen in de mond: een dysbiose.1

HET MODERNE LEVEN KAN DE NATUURLIJKE BALANS VAN DE MOND VERSTOREN

EEN ONGEBALANCEERD MICROBIOOM LOOPT HET RISICO VAN AANDOENINGEN

Als de symbiose niet hersteld wordt, kan dysbiose het risico van mondproblemen, zoals gaatjes, parodontitis en slechte adem vergroten.1, 2

EEN ONGEBALANCEERD MICROBIOOM LOOPT HET RISICO VAN AANDOENINGEN

EEN NIEUW DOEL - DE BALANS VAN HET MICROBIOOM VAN DE MOND HERSTELLEN

Een paper met professionele instemming, bevat het meest recente bewijs van het microbioom van de mond, om nieuwe aanbevelingen te maken voor klinische zorg:1

"Het is cruciaal dat zowel patiënten als professionals in de gezondheidszorg het concept van een gebalanceerd microbioom van de mond en het belang voor de gezondheid van de mond en het systeem omarmen".1

Een nieuw, baanbrekend onderzoek van micriobiomen heeft aangetoond dat Zendium klinisch bewezen een gebalanceerd microbioom ondersteunt.8*

EEN NIEUW DOEL - DE BALANS VAN HET MICROBIOOM VAN DE MOND HERSTELLEN

*Verwijst naar het tandplakmicrobioom in de mond en de relatieve aantallen van soorten bacteriën die worden geassocieerd met de gezondheid van tandvlees of tandvleesaandoeningen, na 14 weken lang twee keer per dag poetsen met Zendium, vergeleken met een baseline.

REFERENTIES

  1. Kilian M, et al. Br Dent J 2016; 221:657–666;
  2. Marsh PD. Br Dent J 2012; 212:601–606;
  3. Sender R, et al. Cell 2016; 164:337–340;
  4. Dewhirst FE, et al. J Bacteriol 2010; 192:5002–5017;
  5. Gibert A & Hazard L. J Ecology 2013; 101:743–752;
  6. Human Microbiome Project Consortium. Nature 2012; 486:207–214;
  7. van ‘t Hof W, et al. Monogr Oral Sci 2014; 24:40–51;
  8. Adams SE, et al. Sci Rep 2017; 7:43344
Back to top